Wat houdt de veiling in?

Gemeenschapsveiling, wat houdt dat eigenlijk in?

Niet elke inwoner van Onderdijk is op de hoogte van het begrip gemeenschapsveiling. Zeker voor degenen die nog niet zolang in Onderdijk wonen heel begrijpelijk.

De gemeenschapsveiling, ooit begonnen als kerkebollenveiling, is een veilingavond die elke 2de vrijdagavond in maart wordt gehouden in het dorpshuis van Onderdijk. Iedereen die zich betrokken voelt bij de levendigheid en saamhorigheid is van harte welkom. Via het houden van een dorpsveiling bieden bij de verenigingen, stichtingen en organisaties in Onderdijk een financiële ondersteuning.

Hoe werkt het?
Via een huis aan huis brief in januari vragen wij alle inwoners en ondernemers om een gift beschikbaar te stellen. Een gift kan van alles zijn. Je kunt denken aan een product of dienst uit je eigen onderneming, een levensmiddelenpakket, cadeaubonnen, een dagje op stap of een workshop. Creativiteit en originaliteit waarderen wij altijd zeer en brengen het meeste geld op. Alle giften worden gepresenteerd in een catalogus. De catalogus wordt huis aan huis en online verspreid.

De veilingavond is de 2de vrijdag van maart. Wij starten om 19:00 uur met een veiling voor kinderen. Via de basisschool Gerardus Majella krijgen de kinderen de kindercatalogus. Om 20:00 start de reguliere veiling. Bij binnenkomst ontvangt iedere koper een biednummer. De veilingmeesters brengen de ruim 500 koopjes op hoge snelheid op een ludieke wijze aan de man. Deze koopjes worden tijdens de veilingavond door middel van hand opsteken bij opbod verkocht. Degene die het hoogste bod uitbrengt is de eigenaar en betaalt het laatst geboden bedrag.

Iedereen is van harte welkom.
Onze jarenlange ervaring is dat het naast een veilingavond voor en door Onderdijk de veiling voor ook een gezellige avond uit is. Iedereen is welkom. Je bent absoluut niet verplicht iets te kopen. Al is de verleiding best groot om met 1 van de vele koopje naar huis te gaan!

Je koopje neem je dezelfde avond mee naar huis. Voor grote artikelen hebben we de volgende dag een bezorgservice. Van de gekochte artikelen ontvang je een nota.

Opbrengst
De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de vele verenigingen, stichtingen en organisaties die ons dorp rijk is. Hoe de opbrengst wordt verdeeld, zie je op de pagina verenigingen. Wij hebben als stichting een ANBI status. De koopjes van de gemeenschapsveiling vallen onder de noemer giften en zijn in die zin aftrekbaar voor de belasting.